Beste reistijd voor de Provence

Wat is de beste reistijd voor de Provence ?

De enorme aantrekkingskracht waar de Provence als regio over beschikt zorgt er voor dat elk jaar opnieuw heel veel mensen er voor kiezen om hier hun vakantie door te brengen. Dat is begrijpelijk, want de Provence biedt je werkelijk alles waar je ook maar enigszins naar op zoek kan zijn. Denk hierbij niet alleen aan charmante dorpjes, maar ook aan luxueuze en bruisende steden, heel veel cultuur, fantastische winkel- en uitgaansmogelijkheden en nog zoveel meer. Uiteraard is er ook nog het aantrekkelijke klimaat die er voor zorgt dat de Provence niet zelden wordt bestempeld als één van de meest aantrekkelijke en vermakelijke bestemmingen van Europa. Wanneer kan je deze bloeiende regio nu echter het best bezoeken?

Een heerlijk subtropisch klimaat

Eén van de belangrijkste aantrekkingskrachten van de Provence is terug te vinden in het bijzonder aantrekkelijke klimaat. Eigenlijk zou je er het hele jaar door voor kunnen kiezen om een vakantie naar deze regio te boeken, maar uiteraard zijn er verschillen waar je rekening mee dient te houden. De lente in de Provence begint reeds erg vroeg. Dat betekent niet alleen meteen erg aangename temperaturen, daarnaast staan ook de lavendelvelden dan in volle bloei. Een reis in deze periode naar de Provence ondernemen is dan ook zeker een aanrader. De lavendelvelden zijn het teken van deze streek in Frankrijk. De paarse bloemen zorgen ter plaatse voor feeërieke taferelen.

De populairste tijd van het jaar is echter niet de lente, maar wel de zomer. Dan komen heel wat toeristen van overal in Europa en daarbuiten naar de Provence om er te genieten van het goede leven. Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik regelmatig richting waarden van 30 graden of hoger waardoor het voor de zonnekloppers heerlijk vertoeven is. Voor het bezoeken van allerhande bezienswaardigheden zijn deze temperaturen dan weer misschien net iets teveel van het goede. Het doel van je vakantie is dan ook grotendeels bepalend voor de beste reistijd. Tijdens het hoogseizoen is het dus heerlijk vertoeven in de middeleeuwse stadjes. Probeer de autoritten zo kort mogelijk te houden. In de Provence valt een hoop te beleven en dus is het maken van veel tussenstops geen probleem. Neem maar even de kaart van de mooiste dorpjes in Frankrijk bij de hand.

Opgelet voor de Mistral

Net zoals elke regio in de wereld heeft ook de Provence een klein minpuntje. Typisch voor deze regio is namelijk de zogenaamde Mistral. Het betreft hier een koude en verraderlijke wind die vaak stevig uit de hoek kan komen. Tijdens de wintermaanden zorgt ze voor een extra gure bries, maar in de zomer kan ze de nodige verkoeling realiseren.

Een aangename bestemming het hele jaar door

We kunnen de Provence zonder probleem bestempelen als een bijzonder fijne bestemming welke eigenlijk het hele jaar door kan worden bezocht. De neerslaghoeveelheden zijn aan het begin van het jaar erg beperkt terwijl de temperatuur in de winter nauwelijks onder het vriespunt duikt. De natste maanden vinden we in het najaar. Vooral de maand december is met gemiddeld 12 regendagen de natste maand van het jaar in de Provence, maar de gemiddelde cijfers zijn nog steeds een hoop beter dan de cijfers voor België en Nederland.

Booking.com

Algemeen