Pont du Gard gratis bezoeken

Tijdens een autorondreis in het westen van de Provence is het denkbaar dat even van de route wordt afgeweken om de Pont du Gard te bezoeken. Het aquaduct staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ook op vele postkaartjes prijkt het bouwwerk. Indrukwekkend is het wel en zeker een bezoek waard. De vraag luidt: kan men het bouwwerk Pont du Gard gratis bezoeken? Het antwoord is simpel: zeker, maar je zult een beetje moeite moeten doen.

Pont du Gard gratis bezoeken

Pont du Gard tips

Reeds van ver wordt het bouwwerk middels wegwijzers aangeduid.  Aan beide kanten van de Gardon kan men een parkeerplaats oprijden. Op onderstaande kaart is dit goed te zien. De weg richting deze parkeerplaatsen is als het ware volledig afgesloten. Nergens kun je een plekje vinden alwaar het toegelaten is om te parkeren. Er zit niet veel meer op dan de parkeerterreinen op te rijden.

De eerste 20 minuten zijn gratis.

Na deze 20 minuten heb je een ticket nodig om weg te raken. Dergelijk ticket bemachtig je bij de infokiosken. De kostprijs bedraagt 8,50 euro (!). Voor die prijs krijg je: parkeerticket, toegang museum met informatie omtrent het aquaduct, toegang tot een 3D cinema en men kan ook een kunstgalerij bekijken. De indruk wordt in deze informatiekiosken gewekt dat er geen andere opties zijn. Ook personen die enkel en alleen de brug wensen te bekijken zullen massaal dit goedkoopste ticket kopen. Twee volwassenen zijn dus 17 euro kwijt.

Je kunt ook nog zwemmen in de Gardon

We raden je aan om de parking binnen de 20 minuten te verlaten. Vergeet deze parkeerterreinen en probeer de wagen ergens anders (gratis) achter te laten. Het kost wat wandelwerk, want veel gratis plaatjes zijn er in de onmiddellijk omgeving niet te bespeuren. Nadien kun je gewoon langs de informatiekiosk wandelen en genieten van de omgeving. Toegang tot het museum, de kunstgalerij en de cinema zul je niet hebben, maar het bewonderen en bewandelen van de fameuze Pont du Gard is dan wel kosteloos. Ook wat zwemmen in de Gardon hoort tot de mogelijkheden.

Pont du Gard gratis bezoeken

Eenmaal het parkeerterrein opgereden (en bij het verstrijken van de 20 minuten) is er geen ontkomen meer aan. Dan moet minimaal 1 persoon een ticket van 8,5 euro kopen om een parkeerticket te bemachtigen. Op de vraag of het mogelijk is om enkel en alleen de brug te bezoeken (dus geen cinema, museum, kunstgalerij) zal worden geantwoord dat ze geen uitzonderingen kunnen maken voor toeristen die enkel de brug willen bekijken.

Het tarief blijft dan 8 euro 50 per persoon. In realiteit is er geen controle op het terrein en het terrein is vrij toegankelijk. Wat ons betreft: gratis een bezoekje brengen aan de Pont du Gard is perfect mogelijk en eigenlijk de beste optie. Vergeet alvast het zwemgerei niet mee te nemen, want het is daar een unieke locatie om een frisse duik te nemen.


Booking.com

Algemeen