Bij de zoektocht naar leuke plekken om te bezoeken dien je beslist even te kijken naar het dorpje Roussillon. Men kan gerust zeggen dat het één van de mooiste dorpjes van de streek is daar in het zuiden. Niet alleen dat maakt verblijven in het dorpje interessant, maar ook de ligging speelt een cruciale rol. Het dorp is gelegen in de Vaucluse, recht in het hart van de Provence. Hier een hotel boeken, of een plek reserveren op een camping, stelt je in staat om een hoop daguitstappen te organiseren richting kleine dorpen, maar zeker ook naar de grotere steden.

Foto

Roussillon

Het dorpje is vooral gekend omwille van de term ‘oker’. In de buurt zitten natuurlijk stoffen in de grond en alles kleurt er oker. Tegen betaling kun je een korte wandeling ondernemen en je waant je direct in een Amerikaans natuurpark. Die uitdrukking is lichtjes overdreven, maar spectaculair is het wel. Ook in het stadje zelf kan men eigenlijk geen andere kleur opmerken. Alles staat er in het teken van de natuurlijke grondstof.

Ligging

Zoals reeds gemeld is de centrale ligging van het dorpje een groot pluspunt. Op minder dan 10 kilometer kan men enkele dorpen met het label ‘mooiste dorp van Frankrijk’ zien. Eerst en vooral Roussillon zelf, maar ook Gordes en Ménerbes zijn prachtig. Iets verder kun je grotere steden vinden. In Carpentras kan men één van de grootste markten van de streek vinden en ook Aix-en-Provence, Avignon en Arles liggen op overbrugbare afstand.

Overnachten in Roussillon

Een vakantiehuis, hotel of camping zoeken in de streek is niet zo’n moeilijke opdracht. In het historische centrum van de stad kan men perfect een accommodatie huren en dan ben je zelf onderdeel van de ‘okerkleurige gekte’. Roussillon is niet de enige plek alwaar het leuk vertoeven is in de Vaucluse. In de onmiddellijke omgeving kan men een hoop dorpen vinden met het label ‘mooiste dorp van Frankrijk’. Vertoeven op één van deze hemelse plekken is altijd een meerwaarden voor de ganse rondreis.

Booking.com

Algemeen