Gourdon

De weg naar Gourdon is een marteling voor de wagen. Een hoop haarspeldbochten en hellende stukken krijgt de vierwieler steevast te verteren. Geoefende wielrenners zwalpen over de weg. Na het helse ritje kom je het prachtige dorpje Gourdon tegen. Voor de duidelijkheid: we spreken hier over het dorp in het departement Alpes-Maritime. In het departement Lot is er namelijk ook een mooie dorpje te vinden met dezelfde naam. Het scheelt wel zo’n 600 kilometer.

Het dorpje ligt op een hoogte van bijna 800 meter en ook hier kunnen we dus genieten van een prachtig zicht over de vallei. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het feodale kasteel en de tuinen van dit kasteel. Het is een eerder klein dorpje. Nog geen 400 bewoners kan men er vinden. In het hoogseizoen, bij hete temperaturen, doet het ijsjeskraam gouden zaken. De handelaren met artisanale kunstwerkjes versieren hun gevel mooi. Het is een gezellige plek om rond te kuieren doorheen de middeleeuwse straatjes, maar dit is eigenlijk voor alle dorpen met het label ‘les plus beaux villages de france’.

Tip: het autovrije stadje is net buiten het centrum voorzien van velden met picknickbanken. Het is de ideale locatie voor een picknick. Grote bomen zorgen voor schaduw en het zich op het dorpje is best mooi.

Tip: aan dit stadje passeert een pittige rondwandeling: le sentier du paradis. De eigenlijke start is in Le Bar-sur-Loup. De wandeling bedraagt ongeveer 6,5 kilometer, maar dankzij een hoop hoogtemeters zal de wandeling toch dik 3 uur in beslag nemen

GourdonGourdonGourdon

Ligging

In de Provence valt een hoop te beleven en tijdens een vooronderzoek is de kans groot dat er te veel hoogtepunten worden aangeduid. De tijd is beperkt en er dienen keuzes gemaakt te worden. Dit dorpje en de bijhorende wandeling is zeker een leuke uitstap en passeer je toevallig in de buurt, dan is het zeker een kleine omweg waard. Het ligt ‘in de buurt van’ Nice, dus de kans is aanzienlijk dat men in de buurt passeert.

 Booking.comBooking.com

Algemeen