Oude stad Nice

Veel mensen weten het misschien niet, maar het mondaine Nice bestaat uit een oud en een nieuw stadsgedeelte. De oude binnenstad, ook wel Vieux Nice genoemd is een absolute aanrader om te ontdekken. Het merendeel van de belangrijke bezienswaardigheden van Nice liggen hier op loopafstand van je hotel verwijderd. bovendien zijn ook de populaire, grote winkelstraten evenals de boulevard d’Anglais op loopafstand terug te vinden. Eén ding staat vast, wanneer je een autorondreis door de Provence overweegt kan je absoluut niet om de oude binnenstad heen! We sommen enkele zaken op die men gewoonweg ter plaatse moet ervaren:

Sfeervolle straatjes en marktpleinen

Vieux Nice nodigt uit om te voet te ontdekken. Dat is niet in het minst zo omdat enkele belangrijke delen van de oude binnenstad vrij worden gehouden voor gemotoriseerd verkeer. Doorheen de oude binnenstad zijn tal van smalle straatjes en kleine marktpleinen terug te vinden die stuk voor stuk een authentieke en uitnodigende sfeer uitstralen. Waar je, je op welk ogenblik dan ook in de oude binnenstad van Nice bevindt, er is enaltijd genoeg te beleven, te ruiken, te proeven en te zien.

Oude stad Nice

De Cours Saleya, het knooppunt van de oude stad

Het belangrijkste knooppunt van Vieux Nice luistert naar de naam ‘Cours Saleya’. Nagenoeg alle straatjes komen wel op één of andere manier uit op deze promenade. Op maandag kan je hier ook de antiekmarkt bezoeken terwijl op andere dagen van de week prachtige bloemen de markt versieren. Tijdens de zomer kunnen liefhebbers van bijzondere objecten hun hart ophalen op het authentieke kunstmarktje. Je dient er wel rekening mee te houden dat de volledige Cours Saleye uitsluitend toegankelijk is voor voetgangers. Het is bovendien één van de favoriete ontmoetingsplaatsen onder de plaatselijke bevolking. Zo’n 20 meter verder, slechts door 1 baan gescheiden, kan men het prachtige strand vinden. In de warme zomermaanden is het niet ondenkbaar dat daar ook enkele uurtjes worden gespendeerd.

Religieuze bezienswaardigheden

Nice staat er als stad in haar geheel om bekend over een groot aantal interessante bezienswaardigheden te beschikken. Verspreid over de oude stad, Vieux Nice zijn in het bijzonder religieuze gebouwen terug te vinden. Het betreft hier onder meer de barokke kerken St.-Jacques, St.-François-de-Paule evenals de kathedraal St.Réparate. Deze gebouwen zijn het bezoeken stuk voor stuk meer dan waard.

Enkele fantastische restaurants

De oude binnenstad van Nice staat er om bekend over enkele van de beste en meest uitnodigende restaurants van Frankrijk te beschikken. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld de Oliviera. Dit restaurant biedt voor iedereen wat wils en ook vegetariërs komen er aan hun trekken. Wie de heerlijke, typisch Franse keuken wil ervaren moet zeker eens gaan eten bij Chez Palmyre. Het betreft hier één van de oudste restaurantjes van Nice waar sfeer, gezelligheid en heerlijk eten moeizaam worden gecombineerd. Andere aanraders in de oude binnenstad van Nice zijn de Bar des Oiseaux evenals La Rossettisserie en de Creperie Le Trimaran. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat je in Vieux Nice over meer dan voldoende mogelijkheden beschikt om je buikje heerlijk rond te eten.

Citytrip Nice


Tijdens een rondreis is de kans aanzienlijk dat er even halt wordt gehouden in deze stad. Wat ons betreft was het het hoogtepunt van de roadtrip. Stiekem hadden we spijt dat er maar één dag (en dan nog niet volledig) stond gepland in Nice. Het (oude) gedeelte van de stad is absoluut enkele dagen waard. Tegenwoordig kan men goedkoop vliegtuigtickets aankopen en net dat maakt een eventuele citytrip naar Nice interessant. In de buurt van Nice kan men onder andere Monaco opmerken, maar ook veel kleinere dorpjes alwaar het leuk vertoeven is. Alles samen is het zeker mogelijk om er 4 dagen te vullen.

Booking.com

Algemeen