Lourmarin

We logeren enkele dagen in de Vaucluse. We merken op dat een hoop dorpen het label van ‘mooi dorp’ dragen en we beslissen om een heuse stadjestocht te doen. De maximale afstand tussen de steden bedraagt maximaal 15 kilometer en zo kun je gemakkelijke meerdere dorpen bezoeken. Lourmarin is één van deze dorpjes die de moeite waard is om even halt te houden. Bij voorbaat de vrijdag. Dan is er een mooie markt. De plek om souvenirs op de kop te tikken.

Het dorpje is gelegen op een plateau. Op een heuvel prijkt de oude kern en 500 meter verder, op een andere heuvel, kan men het kasteel van Fouquet d’Agoult vinden. Het kasteel is het oudste Renaissancekasteel van Frankrijk. Met Kerstdag en Nieuwjaarsdag kan men er geen bezoekje brengen, maar alle andere dagen van het jaar wel. Iedere vrijdagochtend is er een heuse markt met meer dan 150 kramen. In het hoogseizoen, van mei tot en met oktober is er dinsdagavond ook een markt. Plaatselijke producten worden dan aangeboden. Ook de vele kunstgalerijen, de smalle steegjes en de mooie fonteinen zorgen voor een mooi geheel.

Lourmarin

Ligging

In het Regionaal Natuurpark van de Luberon kan men een hoop interessante steden opmerken. In de onmiddellijk omgeving merken we Roussillon op. Daar is het mogelijk om een wandeling van zo’n 40 minuten te ondernemen door okerkleurige kliffen. Gordes geldt dan weer als één van de mooiste dorpen van de Provence. Iets verder liggen grootsteden Aix-en-Provence, Arles en Avignon te wachten op een bezoek. De ideale plaats om enkele dagen te vertoeven. Een bezoek aan het dorpje combineert men dan met enkele uitstappen richting verder gelegen bezienswaardigheden.Booking.com

Algemeen