Tijdens een rondreis is het de bedoeling om zaken te ontdekken. In de Provence zijn er een hoop grotere steden. Denken we maar aan Marseille, Nice, Aix-en-Provence en Arles. Nice is ongetwijfeld één van de populairste en tevens ook meest beroemde steden van Frankrijk. Niet alleen zijn er in Nice en omgeving enkele erg mooie bezienswaardigheden terug te vinden, daarnaast heeft ze uiteraard nog altijd de reputatie van mondaine badplaats. Deze haast unieke combinatie zorgt er voor dat ze jaarlijks door zeer veel mensen uit alle uithoeken van niet alleen Europa, maar de volledige wereld wordt bezocht.

Citytrip Nice

Tijdens een rondreis Provence zullen een hoop personen slechts een dag, of een namiddag vertoeven in de stad. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het een goed idee is om iets langer te blijven in Nice. De grootstad is het gewoon waard. Eventueel sla je deze stad tijdens de roadtrip over en beloof je jezelf om later een meerdaagse citytrip richting Nice te ondernemen. Dankzij de lagenkostenmaatschappijen is het tegenwoordig best gemakkelijk om goedkoop richting het zuiden te vliegen. In de stad zelf en de omliggende omgeving is het best mogelijk om vier dagen te verblijven. Er valt dan ook een hoop te beleven. Eerst en vooral de stad zelf.

Nice bezienswaardigheden

Promenade des Anglais

Wie Nice zegt denkt uiteraard meteen aan de zogenaamde Promenade des Anglais. Deze wereldberoemde promenade werd gebouwd in 1882 in opdracht van Engelse toeristen. De promenade kenmerkt zich op vandaag door een reeks van prachtige 19de eeuwse Belle Epoque-gebouwen. Op de uitnodigende stranden in de buurt van de boulevard verzamelt de internationale jetset zich waardoor er eigenlijk altijd een luxueuze en bijzondere sfeer heerst. In de zomer ligt het strand vol. Een verfrissende duik bij temperaturen rond de 30 graden is dan ook welgekomen.

Ruime keuze aan musea

Wat veel mensen niet weten en wat bijgevolg menig aantal lezer zal verbazen is het feit dat Nice naast Parijs de stad is met de meeste musea van Frankrijk. Eén van de absolute aanraders is ongetwijfeld het MAMAC, het museum voor moderne kunst. Vergeet tijdens een bezoek aan Nice echter ook niet om het Musée Matisse evenals het Musée d’Archéologie te ontdekken. Deze laatste is bovendien gelegen bij de Romeinse thermen waardoor je twee culturele vliegen in één klap kan slaan.

Een winkel- en uitgaansparadijs

Buiten al het cultureel moois heeft Nice nog heel wat meer te bieden. Denk op dit vlak maar eens aan de vele, prachtige winkels evenals de uitnodigende uitgaansgelegenheden. Vergeet tijdens een vakantie in Nice ook zeker niet om eens de omgeving te ontdekken. Met klinkende namen als Cannes en Monaco heeft Nice niet alleen op zichzelf heel wat te bieden, daarnaast kan ze ook nog eens uitstekend dienst doen als uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken! Eén ding staat in ieder geval vast, als echte levensgenieter mag Nice absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken!

Markt

Citytrip Nice

Op Cours Saleya – een belangrijk plein vlakbij boulevard d’Anglais – kan men iedere ochtend een markt vinden. Maandag is er de rommelmarkt en op alle andere dagen een zogenaamde bloemenmarkt. De naam is ietwat misleidend, want de markt heeft niet veel meer te maken met bloemen. Naast enkele bloemenkramen zijn er een hoop kramen alwaar men eetwaar kan aankopen. Ook het op de kop tikken van souvenirs kan hier.

Pleinen en steegjes met historische waarde

In de oude binnenstad is het heerlijk vertoeven. Smalle steegjes in combinatie met een hoop leuke pleinen en markten kunnen menig bezoekers bekoren. Verfrissing opzoeken doe je in de grote groene ruimtes alwaar fonteinen voor de nodige afkoeling kunnen zorgen. De uitstraling van de binnenstad is een streling voor het oog. Neem plaats op een terrasje en kijk toe hoe alles zijn gang gaat.

In de Buurt

Personen die tijdens een citytrip ook graag even de omgeving ontdekken kan men geruststellen. In de onmiddellijke omgeving van Nice kan men enkele noemenswaardige steden opmerken. In het oog springt Monaco. De superrijken stallen hun jacht in de jachthaven en pronken er met de sportwagens. De belangrijkste bezienswaardigheid is er het Monte Carlo Casino.

Iets verder, en ook iets hoger, kan men het oude dorpje Roquebrune-Cap-Martin vinden. Een groot deel van het middeleeuwse plaatsje kan men enkel te voet bereiken. Men heeft er een prachtig zicht. Het kasteel uit de 10de eeuw is de voornaamste bezienswaardigheid, maar ook de kerk van Sainte-Marguerite en de smalle steegjes zijn de moeite waard. De ideale plek om een maaltijd te nuttigen.

Citytrip Nice

Ook Vence en Saint-Paul de Vence (20 kilometer afstand) zijn zeker noemenswaardig. Kortom: de mogelijkheden voor (halve) daguitstappen zijn er zeker en vast. Dus mocht je Nice even links willen laten liggen, er valt voldoende te zien in de onmiddellijke omgeving. Dit alles is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Citytrip Nice

Na het doornemen van bovenstaand artikel kun je slechts één correcte conclusie trekken: een stedentrip richting Nice is een absolute aanrader. De oude stad is tijdens de rondreis één van de vele hoogtepunten. Ben je op zoek naar een zonnige stad alwaar het mogelijk is om 2 à 4 dagen een leuke tijd te beleven, dan is Nice zeker en vast een kanshebber. Een hoop bezienswaardigheden in combinatie met een gigantisch strand en een mooie omgeving kunnen een hoop toeristen bekoren. Dankzij de lagenkostenmaatschappijen is het mogelijk om voor een klein prijsje heen en terug te vliegen. Hoogtijd om dit alles met eigen ogen te aanschouwen.

Booking.com

Algemeen