Gordes

Bij het doornemen van informatie omtrent de Provence is de kans groot dat wordt gesmeten met namen van leuke dorpjes. Frankrijk is het land van de kleine, charmante dorpjes. Gedurende onze vakantie waren we toch wel onder de indruk van Gordes. Niet zozeer het dorpje zelf, maar wel de ligging en de uitstraling zorgen voor een fenomenaal zicht. Het is dan ook een leuke plek om enkele nachten te vertoeven. Zo telkenmale rondtoeren met het zicht van dit dorpje op de achtergrond, dat is namelijk ‘vakantie’.

Oordeel zelf:

 

Gordes

Ligging

De gemeente in het Franse departement Vaucluse ligt op een vooruitspringende rots en net dat zorgt voor een fenomenaal zicht. In de buurt kan men ook een hoop interessante steden opmerken. De afstand tot Nice bedraagt maar liefst 250 kilometer, maar grotere steden zoals Arles, Avignon en Carpentras liggen wel vlakbij. Gordes is wel de ideale uitvalsbasis om het westelijke deel van de Provence te verkennen. Ook dorpjes met het label ‘mooiste dorp van Frankrijk’ zijn talrijk aanwezig in de buurt (minder dan 10 km).

Overnachten

Een hotel of camping zoeken in de buurt van Gordes is dus zeker niet onverstandig. Enerzijds vertoef je vlakbij één van de mooiste steden van de regio en anderzijds liggen er een hoop hoogtepunten vlakbij. In het kader van een vakantie in de Provence kan dat dus zeker tellen. In het toeristische Frankrijk zijn overigens genoeg accommodaties. Denken we dan maar aan hotels, appartementen en campings. Een bed zoeken hoeft dus zeker en vast geen probleem te zijn.Booking.com

Algemeen