Les Baux-de-Provence

Bij een autorit van Avignon naar Arles kan men eventueel even halt houden in Les Baux-de-Provence. Dit dorpje kan men vinden in het departement Bouches-du-Rhône. Ook dit dorpje is gelegen op een hoogte en de ruïnes van het kasteel zijn dus van ver zichtbaar. Zo’n kasteel boven op een heuvel is altijd betoverend en net dat is de reden waarom dit dorpje een rijke historie heeft.

Les Baux-de-Provence

Een dagticket voor de wagen kost hier maar liefst 6 euro. Onze raad is dan ook om een kilometertje buiten het centrum te rijden. De parkeerautomaten verdwijnen dan uit het straatbeeld en het vervoersmiddel kan kosteloos worden geparkeerd aan de rand van de weg. Tijdens de hellende wandeling richting de dorpskern kan men dan genieten van het mooie uitzicht. Een win-win situatie dus. De Provence is reeds duur genoeg zonder deze buitensporige parkeertarieven.

De ruïnes van de citadel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is een mooie herinnering aan de rijke geschiedenis van dit landsdeel. Op het Saint-Vincentplein, met de Witte Penitentenkapel en de Saint-Vincentkerk, kan men genieten van een mooi uitzicht op de vallei van de Fontaine. Tijdens het slenteren door de dorpskern komt men een hoop mooie gerestaureerde renaissancehuizen tegen. Dit dorpje telt amper 400 inwoners en men kan hier zeker geen uren ronddwalen. Een leuke tussenstop, dat is het zeker en vast.

Ligging


De kans is groot dat tijdens een autorondreis door de Provence in de buurt wordt gereden van dit dorpje. Net zoals alle dorpjes onder de noemer ‘mooiste dorpjes van Frankrijk’ is Les Baux-de-Provence een bezoekje waard. In het westelijk deel van dit departement valt trouwens een hoop te beleven. Meerdere grotere steden springen in het oog: Avignon, Aix-en-Provence, Arles en Nîmes bijvoorbeeld. In de buurt logeren staat dus garant voor een cultuurrijke reis. Iets meer naar het zuiden kan men het bergmassief Luberon vinden en ook daar kan men geruime tijd vullen met stedenbezoeken.
Booking.com

Algemeen