Camargue

Eén van de bekendste gebieden van de Provence is ongetwijfeld de Camargue. De Camargue bevindt zich op de plaats waar de Rhône uitmondt in de zee. Het moerassige landschap zorgt er voor dat elke bezoeker keer op keer wordt overtuigd. Hoewel, het zijn vooral de galopperende paarden en de grazende stieren die de Camargue haar authentieke, levendige uitstraling geven. Dit in combinatie met de overweldigende natuur zorgt er voor dat je deze parel van de Camargue absoluut niet mag missen. Wij hebben in dit artikel alvast de belangrijkste bezienswaardigheden voor jou verzameld.

Camargue

Musée Camarguais

Hèt museum van de Camargue is ongetwijfeld het ‘Musée Camarguais’. De basis voor dit indrukwekkende museum werd reeds gelegd in het jaar 1979. Het museum vestigde zich in een oude schapenstal van de Mas du Pont-de-Rousty. Sinds die tijd is er veel veranderd. De collectie van het museum is er dan ook één die je nergens anders in de wereld zal vinden. Wil je de volledige tour van het museum doorlopen? In dat geval dien je rekening te houden met een traject van zo’n 3,5 kilometer. Ze neemt je namelijk mee langs de irrigatiekanalen, de vele vruchtbare gronden evenals het verrassende moeraslandschap van de Camargue. Absoluut een aanrader!

Château D’Avignon

Je zou het op het eerste zicht misschien niet verwachten, maar het ‘Château D’Avignon’ is niet gelegen in Avignon, maar wel in Saintes-Maires-de-la-Mer. Het prachtige kasteel werd volledig gerenoveerd in het jaar 1893. Het was een rijke industrieel uit Marseille die niet langer kon aanzien hoe het kasteel langzaam maar zeker werd aangetast door de tand des tijds. Aan het kasteel is een prachtig park verbonden welke je het hele jaar door volledig gratis kan bezoeken. Regelmatig vinden er trouwens fantastische exposities van hedendaagse kunst plaats. De botanische wandeling die hier start neemt je mee over een afstand van zo’n 500 meter.

Maison Du Parc Naturel Régional De Camargue

In de Pont-de-Gau is het Maison Du Parc Naturel Régional De Camargue terug te vinden. Het betreft hier een boeiend informatiecentrum waar je allerhande tentoonstellingen kan bezoeken. Deze tentoonstellingen staan steevast in het teken van de beschermde en tevens ook bijzonder kwetsbare leefmilieus welke deel uitmaken van de Camargue. Er is bovendien ook een permanente expositie terug te vinden die bezoekers meer informatie verschaft over de cultuur evenals het landschap van de Camargue. De grote ramen in het gebouw bieden tot slot een subliem uitzicht op het omliggende moeraslandschap.


Booking.com

Algemeen