Coaraze

In de buurt van Nice kan men slechts enkele dorpjes opmerken met het label ‘mooiste dorpje van Frankrijk’. Dit betekent niet dat er niet veel te beleven valt. Sterker nog: in de onmiddellijke omgeving van Nice zijn er meerdere uitstappen mogelijk richting kleinere stadjes. Ook grotere steden wachten op een bezoek. Een voorbeeld van een mooi plekje is Coaraze.

Gelegen op een hoogte van ongeveer 650 meter in het departement Maritimes. Het is een eerder kleine plek met nog geen 700 inwoners. Het stadje voelt eerder Italiaans aan. De grens met Italië ligt dan ook vlakbij. Net zoals vele andere middeleeuwse dorpjes is het ook hier heerlijk vertoeven. We zeggen niet dat het mogelijk is om hier uren te slijten, maar even kuieren door de smalle middeleeuwse steegjes is altijd een leuk gegeven.

Ligging

De stad ligt op zo’n 30 kilometer van de wereldstad Nice. Aldaar is het mogelijk om enkele dagen te verblijven, maar in de directe omgeving kan men een heleboel interessante plekjes opmerken. Speciaal dertig kilometer landinwaarts trekken om Coaraze te bezoeken is geen verstandige zet. Vence,  St Paul de Vence, Monaco en Roquebrune-Cap-Martin liggen in de buurt en kunnen volgens ons meer toeristen bekoren. Lees het artikel omtrent een citytrip Nice eens.Booking.comBooking.com

Algemeen