Bargème

Op een hoogte van bijna 1100 meter kan men dit dorpje Bargème vinden. Het is het hoogst gelegen dorp in dit departement (Var) en daar hoort uiteraard een fantastisch uitzicht bij. Het plaatsje telt iets meer dan 100 inwoners. De torens van het middeleeuwse kasteel domineren het uitzicht. Tijdens de godsdienstoorlogen van de 16de eeuw werd het kasteel deels verwoest. Het is de plek voor een tussenstop tijdens een lange rit. Gezellig kuieren in de smalle steegjes en genieten van het leuke klimaat van de Provence.

Ligging

Gedurende een rondreis is de kans groot dat men minimum een dag vertoeft in Nice. Wat ons betreft een absolute topattractie. De smalle steegjes in combinatie met de mooie gebouwen en het prachtige strand kunnen menig toeristen bekoren. Iets verder gelegen ligt het Regionale Natuurpark van de Verdun. Tussen deze twee bezienswaardigheden kan men dan het kleine Bargème vinden. Ben je toevallig in de buurt, dan is het zeker een tussenstop waard. Maak een wandeling door het autovrije dorp, bezoek het kerkje en het kasteel Sabran-de-Pontevès en geniet!

De Provence – en eigenlijk Frankrijk in het algemeen – telt een hoop dorpjes alwaar het leuk vertoeven is. Tijdens een rondreis is het leuk om eens een dag een zogenaamde stadjestocht te doen. je rijdt van van dorp naar dorp. In het één kun je al wat langer ronddwalen dan het ander, maar het is de manier om de Provence te leren kennen. Weet natuurlijk dat alle dorpjes met het label ‘mooiste dorpje van Frankrijk’ aardig wat toeristen te verwerken krijgt in het hoogseizoen. De souvenirwinkeltjes zijn dus vaak te duur.

Algemeen