Overnachten in de Provence

Gedurende een heuse roadtrip doorheen Frankrijk moet men ook overnachten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een camper huren en deze ook gebruiken om te overnachten – campings opzoeken – traditioneel reizen en gebruik maken van hotels – … Veel hangt af van de eigen interesses en van het reisgezelschap. Soms is het niet noodzakelijk om op voorhand te boeken en kun je ter plaatse alles regelen. Op deze pagina informeren we je wat omtrent de verschillende mogelijkheden. We gaan ook dieper in op specifieke zaken. Denken we bijvoorbeeld maar aan een camping in de buurt van Nice.

Waar kun je overnachten in de Provence?

Een belangrijk onderdeel van de rondreis is het plannen van overnachtingen. Men kan een zekere tijd spenderen in de regio en dan vraagt men zich of op hoeveel plaatsen men hoeft te logeren en hoeveel dagen blijft men dan überhaupt op één plek. Veel zal afhangen van de eigen reisdoelen. Ben jij bijvoorbeeld een sportief persoon en wens je de Mont Ventoux te beklimmen met de fiets, dan spreekt het voor zich om minimaal een dag te logeren in de buurt van de berg.

Misschien maak je er twee dagen van om tijdens de tweede dag de omgeving nog wat te verkennen. Een goede indeling van de overnachtingen kun je realiseren middels een goed vooronderzoek. Weet wat de regio te bieden heeft, bekijk kaarten van de Provence en bedenk welke zaken de interesse prikkelen. Voor je het weet staan er tal van activiteiten vast en kun je beginnen met het boeken van overnachtingen in de regio.

Van camping naar camping

Betreft het een avontuurlijk reisgezelschap, dan is het perfect mogelijk om zonder vooraf te boeken af te zakken naar de regio. Frankrijk is namelijk het land van de campings. Vertoef je dus bijvoorbeeld in Nice en beslis je om de volgende dag het regionaal natuurpark De Verdon te bezoeken, dan is het misschien handig om ook te verplaatsen.

De rit van Nice naar het natuurpark neemt een groot uur in beslag en dus verlaat je best de ene camping en zoek je een nieuwe in de buurt van de Verdun. Het is dan geenszins de bedoeling om een dag later terug af te zakken richting Nice. Tijdens een rondreis met de wagen is het de bedoeling om het aantal gereden kilometers te beperken. Enerzijds is er de kostprijs van de brandstof en anderzijds is er ook nog eens de Franse tol. De rekening loopt er rap op.

In het hoogseizoen bestaat de kans dat die ene camping volzet is. Geen nood! vaak zijn er voldoende alternatieven en hoef je slechts enkele kilometers te rijden alvorens je ergens anders wel een vrij plekje vindt. Weet natuurlijk dat de ene camping de andere niet is. Er bestaan ook 5 sterren campings alwaar een hoop luxe wordt aangeboden. Indien je niet van plan bent om lange tijd op de camping te vertoeven, dan zijn een zwembad en tennisterrein overbodige luxe.

Vakantiehuizen

Een andere mogelijkheid is het huren van een vakantiehuis. Net zoals bij hotels en campings moet men opmerken dat ook hier een hoop mogelijk is. Een luxueuze villa huren met zwembad voor 4000 euro per week in het hoogseizoen, het kan allemaal. Voornamelijk voor gezinnen met kinderen en groepen kan zo’n vakantiehuis de ideale oplossing zijn. Vriendengroepen kunnen de prijs van zo’n luxueus stulpje delen en dan valt de prijs al bij al nog mee.

Uw vakantie

Een bed vinden in Frankrijk, de Provence, is dus kinderspel. Alles hangt af van de persoonlijke interesses. We raden je aan om wat artikels door te nemen aangaande de bezienswaardigheden in de streek. Ontdek de interessante zaken, regel enkele verblijven en het plannen kan beginnen.

Booking.com

Algemeen