Camping Nice

Gedurende een heuse rondreis doorheen de Provence zal men gebruik maken van meerdere accommodaties om te overnachten. Frankrijk is het land van de campings en in het kader van een budgetvriendelijke trip zijn dit welgekomen plaatsen om te overnachten. Geef toe: het is de manier om er een avontuurlijke trip van te maken. Kinderen houden van kamperen en niets is leukers om op een zwoele zomeravond zelf iets klaar te maken om te eten met behulp van gasvuurtjes. In dit artikel bespreken we een camping regio Nice: Camping Domaine de la Bergerie.

Camping Nice

Kamperen in het centrum van Nice wordt moeilijk. Dit soort accommodaties kan men enkel en alleen buiten het centrum vinden. De afstand van Camping Domaine de la Bergerie tot het centrum van Nice bedraagt zo’n 20 kilometer.

Geen wandelafstand, maar eigenlijk is dit niet zo erg. In de buurt van de camping kan men op wandelafstand wel enkele leuke steden opmerken en ook richting Nice kan men een tussenstop houden in een leuke stad. Men kan dan een daguitstap richting de badstad organiseren.

Een must do tijdens een rondreis in de Provence!

Camping Domaine de la Bergerie

De camping op zich is niet speciaal. Ruime, schaduwrijke plaatsen voor tenten, een zwembad, vernieuwd sanitair en een krachtpark zijn de voornaamste troeven. Veel tijd spendeer je niet op deze camping (***) gedurende een rondreis. Het is de bedoeling om al het moois van de regio te ontdekken. De ligging is dus de belangrijkste factor:

 

Wat is er te doen in de buurt

De oude stad Nice is wellicht de belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt. Een dagje doorbrengen in de stad is zeker aan de orde. Iets verder ligt Monaco, het Vorstendom alwaar jachten met een mooi prijskaartje de haven versieren. In Roquebrune-Cap-Martin, een middeleeuws stadje met schilderachtige straten, kun je genieten van een fenomenaal uitzicht op andere andere de baai van Monaco. Nog dichter in de buurt, op wandelafstand (4 km) kan men Vence en Saint-Paul-de-Vence opmerken. Deze camping in de buurt van Nice heeft dus een hoop te bieden. Een daguitstap richting Nice is zeker aan de orde, maar eventueel kan men opteren om er nog een extra nacht door te brengen alvorens de rondreis verder te zetten. Veel hangt uiteraard af van de prioriteiten.

Parkeren in Nice

Parkeergelden: In het zuiden van Frankrijk is een auto eigenlijk niet zo handig. De parkeertarieven zijn er niet mals en ook Nice kampt – net zoals een hoop toeristische grootsteden – met een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen. Stel het centrum van de oude stad dus niet in als eindbestemming. De kans dat je een lange tijd moet zoeken naar een lege plek is reëel en vaak is de parkeertijd ook beperkt. Verder zijn de parkeertarieven niet mals.

Goede alternatieven zijn zogenaamde P+R. Iets verder uit het centrum parkeren en dan met het goedkope, efficiënte openbaar vervoer verder reizen is de boodschap. Wijzelf maakten gebruik van volgende parking: P+R Pont-Michel – Route de Turin – 06300 NICE. In principe mag men de wagen daar een dag gratis stallen. Je dient vervolgens wel gebruik te maken van het openbaar vervoer om het centrum van Nice te bereiken (1,5 euro voor een enkele rit).

De gebruikte tramkaart dien je te bewaren en bij het verlaten van deze parking dien je het gebruikte metrokaartje te scannen. Een reisgezelschap bestaande uit twee personen kan voor 6 euro de wagen dus achterlaten in de grootstad, een koopje. In principe ligt het parkeerterrein op wandelafstand van de oude stad, maar openbaar vervoer gebruiken is een verplichting indien je gebruik wenst te maken van deze parking.

Citytrip Nice

Nice bezoeken in het kader van een rondreis is iets anders dan een stedentrip richting de kuststad. Neemt men een vliegtuig richting het zuiden en is het de bedoeling om enkele dagen in Nice te vertoeven, dan is het interessanter om een hotel te boeken in het oude deel van de stad. Zo verlies je geen tijd met pendelen en ontdek je de stad ten volle. Dan spreken we niet over een rondreis doorheen het zuiden van Frankrijk, maar wel omtrent een citytrip naar Nice. Neem het van ons aan: de stad is absoluut een bezoek van minimaal twee dagen waard. Ook de omgeving heeft een hoop moois te bieden en dus is het beter om meteen 4 nachten te boeken. Je zult er geen spijt van hebben.

De camping

Enkele dagen vertoeven op de camping Domaine de la Bergerie in Vence is ons goed bevallen tijdens onze rondreis. Niet zozeer de camping (best goedkoop en proper), maar wel de ligging was voor ons doorslaggevend. Zoals reeds gezegd: een hoop leuke dorpjes en steden liggen op een half uurtje rijden en zo is het mogelijk om de buurt rond Nice te verkennen. Na een lange dag wandelen onder een stralend zonnetje in het hoogseizoen was het zalig om ‘s avonds te vertoeven op de muisstille camping.

Algemeen