Bij het organiseren van een autorondreis door de Provence is een hoop mogelijk. Indien we efficiënt wensen te organiseren, dan kan het doornemen van allerlei informatie geen kwaad. Het is namelijk de bedoeling om het beste van de streek te ontdekken. We raden je aan om onderstaande eens door te nemen. Tips voor een rondreis Provence worden je hierbij aangereikt. Niet alles zal even bruikbaar zijn voor jezelf en het reisgezelschap, maar indien er reeds enkele bruikbare hints zijn, dan is het reeds een succes.

Tips voor een rondreis Provence

De Provence

De Provence is een prachtige, veelzijdige streek. Ben je in de buurt van Avignon, dan ken men even een omweg maken richting de Pont du Gard. Een hoop toeristen kopen er een ticket aan zonder echte reden. De brug is gewoon gratis te bezichtigen en te bewandelen.

Het bezoek aan het museum, de cinema en de kunstgalerij is overbodig en absoluut geen 8,50 euro waard. Rij in geen geval de gigantische parkeerterreinen op, gelegen vlakbij de brug. Na 20 minuten ben je verplicht om minimaal 1  ticket van 8,5 euro aan te kopen (bezoek brug, cinema, galerij, museum en parkeerticket). De indruk wordt gewekt dat men een ticket van minimum 8,50 euro dient aan te kopen om de brug te bezichtigen, maar dit klopt niet. Meer informatie.

Tolwegen

Het Zuiden van Frankrijk staat niet meteen bekend als een goedkope regio. De enkele rit met de auto kost vaak reeds meer dan 100 euro (tol en brandstof) en ter plaatse zijn er ook grotere kostenpotten. In het hoogseizoen een terrasje ondernemen betekent vaak tegen de 3 euro afdokken voor een pintje. Frisdrank kost er ook een ‘democratische’ 2,5 euro. Besparen tijdens een rondreis, zonder in te boeten aan luxe, is zeker en vast mogelijk. Neem volgend artikel eens door: ‘goedkoper in de Provence‘ en probeer het vooropgestelde budget te respecteren.

De beste manier om te ontdekken of het vooropgestelde programma voldoet aan de verwachtingen is uiteraard door het te toetsen aan de realiteit. Na afloop van een vakantie zijn er wellicht altijd zaken die beter hadden gekund. Tijdens onze rondreis van 10 dagen kwamen we enkele puntjes tegen die voor verbetering vatbaar waren. Lees enkele reisverslagen door van mensen die eerder met de wagen hebben rondgetoerd in het gebied dat jullie nu wensen te bezoeken. De kans is groot dat er leuke plaatsnamen opduiken alwaar een tussenstop kan worden gehouden.

Ook de minder leuke ervaringen komen aan bod. Het is niet de bedoeling om alles gewoon te kopiëren. Een vakantie – en zeker een rondreis – is een persoonlijk gegeven. Dingen die de interesse prikkelen verdienen extra aandacht. Een dierenliefhebber zal bijvoorbeeld in de Camargue geen stierengevecht willen aanschouwen. Hoe dan ook: neem ons reisverslag van de Provence eens door en wie weet volg jij een soortgelijk traject. Geloof ons: ‘t was de moeite!

Tips voor een rondreis ProvenceWegenkaarten en reisgidsen boeten wat in aan populariteit. Alle denkbare informatie is namelijk digitaal te vinden. Toch kan zo’n kleine reisgids zijn nut nog bewijzen tijdens een reis. Bij het aanschouwen van een immens bouwwerk even plaatsnemen op een bankje en lezen wat je daar precies voor je ziet, is altijd een leerrijk gegeven. Het stelt je in staat om alles wat te kaderen.

Die gidsen bevatten vaak ook een hoop kostbare informatie omtrent allerlei zaken. Wij maakten gebruik van volgende gids: ‘Top 10 Provence & Cote D’Azur’. Het hoeft geen betoog er een immens aanbod is: van simpele boekjes tot gedetailleerde mastodonten. Zoek je een goed, compact boekje met een goede kaart, dan is de Capitool zeker een kanshebber.

De Provence is één van de meest geliefde vakantieregio’s van Europa. Dat is niet alleen het gevolg van het fantastische klimaat, maar ook van de uitnodigende dorpjes evenals de bruisende steden die er deel van uitmaken. Denk jij er ook aan om binnenkort een vakantie te ondernemen naar de Provence? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de volgende Provence tips!

Breng een bezoekje aan Gordes en Roussillon

De Provence telt zeer veel leuke en uitnodigende steden, maar geen enkele is zo bijzonder als het plaatsje ‘Gordes’. Het uit terrassen opgebouwde dorp strekt zich mooi uit boven de omgeving. Tijdens een bezoekje aan Gordes is het aan te raden om de kerk helemaal bovenaan te bezoeken. Vanaf de rijweg naar Gordes beschik je niet alleen over een prachtig zicht op het dorp, ook het panorama op de omgeving is een absolute aanrader. In de verte (10 kilometer) zie je trouwens de okerkleurige kliffen van Roussillon liggen. Ook dit druk bezochte stadje is een stop waard.

Gordes en Roussillon

Bezoek het kuuroord Montbrun-les-Bains

Een verscholen parel, zo kunnen we het kuuroord Montbrun-les-Bains misschien nog wel het best omschrijven. Ze is dan ook prachtig gelegen aan de voet van de altijd weer even imposante Mont-Ventoux. Het plaatsje is opgebouwd uit pittoreske middeleeuwse huizen wat ze een zeer authentieke uitstraling geeft. Ook de cultuurliefhebber komt hier aan zijn trekken, want boven het dorp zijn de ruïnes van het oude kasteel terug te vinden.

Het panorama van Èze

Tips voor een rondreis Provence

Èze, gelegen op een uitstekende rotspunt staat in het bijzonder bekend om haar overweldigende uitzicht over de Middellandse Zee evenals de omliggende kust. Ondanks het feit dat er verspreid over de Provence heel wat prachtige en uitnodigende kustplaatsen zijn terug te vinden heeft Èze toch net dat tikkeltje extra. Een bezoekje aan deze plaats brengen mag dan ook eigenlijk in het geheel niet op je wenslijst ontbreken.

In de voetsporen van Peter Mayle

Bij liefhebbers van boeken zal de naam Peter Mayle ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Deze beroemde schrijver was verantwoordelijk voor de bestseller ‘A Year in Provence’. Wie in de voetsporen van Mayle wil treden moet de Provence en meer bepaald Ménerbes bezoeken. Deze plaats heeft door de aanwezigheid van haar prachtige citadel en klooster zeker en vast heel wat moois te bieden.

Verlies jezelf in de lavendelvelden

Tips voor een rondreis Provence

De Provence is één van de beste plaatsen in de wereld om lavendel in grote getale te aanschouwen. In het bijzonder de lavendelvelden welke zich op de grens van de Vaucluse met de Drôme Provençale bevinden zijn ronduit legendarisch te noemen. De lavendel is voor de Provence in die mate belangrijk dat er zelfs speciale routes in het leven zijn geroepen. Deze routes voeren je langs de meest uitnodigende lavendelvelden. De populairste route start in Sault en loopt vervolgens via het dorp Aurel naar Montbrun-les-Bains.

De Kerst- en truffelmarkt van de Provence

Niet alleen de zomer, maar ook de kerstperiode is een uitnodigende tijd om de Provence te bezoeken. In het bijzonder de Provençaalse marktjes met hun levendige en traditionele elementen zijn een waar genot van de zintuigen. In de winter worden deze bovendien in een fantastische kerstsfeer gestopt. Weet je tot slot wel te genieten van een luxueuze lekkernij? In dat geval is een bezoek brengen aan één van de wereldberoemde truffelmarkten van de Provence beslist een absolute aanrader.

Pittige wandeling: GR4 – het Martelpad

Tips voor een rondreis Provence

Sportievelingen onder ons kunnen zich wagen aan ‘het Martelpad’. De naam verwijst niet naar de zwaarte van het parcours, maar wel naar de speleoloog die de canyon in 1905 afdaalde. Het is een pad van 15 kilometer lang van het chalet de la Maline naar de Samson Passage. Al kun je een andere start- of stopplaats uitkiezen en dan is de route iets langer. Echt gevaarlijk is het allemaal niet, maar de hoogtemeters in combinatie me de hitte zorgen wel voor een uitputtende ervaring. Foto’s, tips en een gedetailleerd verslag kun je op volgende pagina vinden: het martelpad bewandelen. De streek is ook gekend vanwege de Provinciaalse keuken. Het is de manier om die overtollige vakantiekilo’s aan te pakken.

Booking.com

 

Algemeen